Roze muisjes zijn lekkerder.

16 Feb

Echt waar. Laatst sprak ik mijn vriendin Mini toen ik op bezoek was om haar tweede superbaby te bewonderen. We aten muisjes. Iets waar ik eigenlijk nooit mee gestopt ben sinds de geboorte van mijn kinderen. Waarom zou je je beperken tot die enkele malen in je leven dat je muisjes mag eten? In ieder geval, Mini deelt mijn passie voor muisjes en stelde dat roze muisjes lekkerder zijn dan blauwe. En hoewel haar wederhelft haar niet geloofde, doorstond zij de blinde test met verve.

  
Behalve roze muisjes, was bij mijn ouders thuis het water uit de badkamer lekkerder dan uit de keuken. Het was zoeter ofzo, voor zover water ergens naar smaakt. Ik liep er probleemloos de trap een keer extra voor op. En af. En ik maak het zelfs nog bonter; ik vind warm water lekkerder dan koud. Behalve als het 35 graden is. Dan niet. 

Ik heb zeker 10 mokken in mijn kast. Maar toch drinkt mijn Starbucks mok lekkerder. Zelfs lekkerder dan mijn Blond- mok, die echt heel lekker drinkt. Want mijn Starbucks mok is op de eerste plaats nog nét iets groter. En platter, waardoor er én meer in kan én hij onder het Senseo apparaat past. Ook is de wand (ofzo?) net iets dunner, waardoor hij toch nét iets lekkerder drinkt. 

Eigenlijk geldt voor alles dat het een het ander niet is. Ook al is het hetzelfde. De ene H&M is zéker de andere niet en ik loop er graag een stukje voor om. Het ene paar hakken is absoluut niet te vergelijken met het andere. Ik zit altijd rechts op de bank. Kennelijk kijkt het net iets lekkerder tv met mijn hoofd naar rechts gedraaid. Ook als ik onderhand kramp krijg in mijn rechterbil. Het ongemak weegt niet op tegen het comfort van rechtskijkend bankzitten. 

Bovendien slaap ik links in bed. En als ik onverhoopt rechts moet liggen ben ik ook echt helemaal verstoord. Doe geen oog dicht, kan geen goede slaaphouding vinden en voel me gewoon out of place. Alsof de interieurverzorgster je vaasjes op de vensterbank in de verkeerde volgorde en nét 1,5 cm verder naar achteren heeft gezet. It’s just wrong. En dus zet je direct alles weer terug. Helemaal autistisch-obsessive/compulsive verantwoord. Net zoals de plek van mijn lippenbalsem op mijn kastje. 

En de rommel die op tafel ligt. Ik weet er alles feilloos in te vinden, totdat ik het in een vlaag van verstandsverbijstering ‘op ga ruimen’. En als je dat eenmaal doet…totale anarchie. Al-les kwijt. Dus ja. Ik pleit voor zooi op tafel. Want die ene tekening van je zoon met de rode brandweerauto en het zwarte huis en dus níet het blauwe poppetje kun je je niet permitteren kwijt te zijn. En de koelkast hangt al vol. 

 Ik at vandaag beschuit met blauwe muisjes. Omdat het lekker is. En weet je wat? Roze muisjes zijn gewoon lekkerder. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: