Open je ogen

18 Jul

Daar sta ik dan. Met mijn voeten middenin de nieuwe start die ik ga maken. Aan het maken ben. Ik kijk haar aan, observerend. Weifelend, misschien. Ze kijkt op dezelfde manier terug. Wenkbrauwen licht gefronst, ogen onderzoekend. Mijn blik wat onzeker, de hare ook. Met een rechte rug, maar het vertrouwen is nog broos. Alles is nieuw, alles is nog zo vers. Ineens lijken we weer op elkaar, zij en ik. En toch zijn we alweer bijna twee jaar verder, mijn spiegelbeeld en ik.

Gek genoeg vervult de felle zon me ineens met weemoed, in plaats van de euforie die je zou verwachten. Ineens mis ik alles wat ik achterlaat, nog voordat ik echt weg ben. Ik mis de deken van zorgen, want ergens was die ook veilig, beschermend, vertrouwd. Raar hoe je iets wat zo op je schouders gedrukt heeft, toch nog graag even bij je houdt. Bijna alsof ik opnieuw moet leren lopen na een gebroken been. Weer leer lachen na een gebroken kaak en weer leer liefhebben met een gebroken hart.

 

Maar ik ben ook trots. Ik ben er, bijna. Ik sta weer op mijn benen, ik lach weer, met mijn mond en zelfs met mijn hart. Nog niet vrij of onbevangen, maar het is er! Tien maanden geleden eindigde ik een blog met een simpele spreuk. Toen hoopvol, meer als een wens dan een zekerheid. Nu hoef ik alleen nog maar de drempel over van mijn nieuwe huis, de drempel naar de toekomst.

Ik ben nog steeds 30. En aan het einde van dit jaar wordt mijn wens echt waar.

thebest

Advertenties

Eén reactie to “Open je ogen”

  1. Vera (@Ongevera) 2 september 2015 bij 8:20 am #

    Knap welke veranderingen je allemaal doormaakt. Ik ben benieuwd wat je gaat doen. Succes en sterkte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: