Roll the dice

17 Sep

“Ik weet het niet meer…”. Met één zin liet ik mijn kaartenhuis instorten. Ik was het meisje dat alles goed deed. Na het VWO -doorlopen met twee vingers in mijn neus, zoals mijn moeder altijd zegt- naar de universiteit -doorlopen met één vinger in mijn neus, schandalig, maar waar-, getrouwd met mijn jeugdliefde -kwam ik tegen in mijn eerste jaar-, een vaste baan, twee prachtige kinderen gekregen en natuurlijk een koophuis. Met een kat.

Nou, daar stond ik dan. Ik was gevallen maar ook weer opgestaan, met mijn handpalmen nog geschaafd. Ik herinner me de eerste week dat ik alleen was nog goed. Sterk was ik. Klaar om de uitdaging aan te gaan. Ik kon dit. Helemaal zelf. Ik doe het zelf. Zonder zijwieltjes.

Nou blijkt het leven, net als ik, nogal een alles of niet type. Beetje zwart-wit ook. Wil je opnieuw beginnen? Prima schat. Maar dan doen we het ook goed. En dus verlies ik mijn baan aan de transitie jeugdzorg. Soms dwingen zulke gebeurtenissen je om keuzes te maken waarvan je dacht dat je het niet kon. En een daarvan had ik al gemaakt -scheiden stond niet echt op m’n bucket list…- dus dit kan er ook nog wel bij.

Ik woon -met de kinderen-  bij mijn ouders, en dat is helemaal niet erg. Zijn we daar niet allemaal begonnen? Ik begin gewoon weer opnieuw, from scratch. Niet alleen heb ik afscheid genomen van mijn man, ik neem ook afscheid van mijn huis en mijn baan. Ik heb afscheid genomen van wie ik was. Als tiener had ik een droom die altijd bij me is gebleven: “als ik 30 jaar ben, ben ik wie ik wil zijn”.

In november word ik 30. Alles wat ik over heb, is wie ik ben.

En mijn droom komt uit.

thebest

Advertenties

3 Reacties to “Roll the dice”

  1. iris 17 september 2014 bij 10:01 am #

    …djiesessuus…. heavy! ben er stil van… jij kiest (niet vanzelf) voor jou en wat bij je hoort te zijn. Chapeau! Trots op wie jij zelf bent ga jij je antwoorden vinden ♡

  2. dewereldvantess 14 oktober 2014 bij 12:07 pm #

    Mooi geschreven! Je hebt gelijk! Het mooiste komt nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: