Family Affairs

14 Aug

 En dan ineens voel je het verschil tussen familie en andere mensen. Hoewel je ze misschien niet beter kent, blijkt de band van het bloed uniek. Alsof je vezels het herkennen, zelfs als je het niet ziet.

Al eens eerder heb ik verteld, schrijversgenen zijn in mijn familie dubbel vertegenwoordigd. Dit geldt overigens ook voor sprekers. Misschien is het onze onuitputtelijke behoefte om te vertellen, die zich meestal toont als een donderende waterval van futiliteiten in het dagelijks leven, zeker bij onze vrouwelijke varianten. Tel daarbij op de aanleg om al deze verhalen deels in ons hoofd te beleven, en je treft niet zelden een verhaal wat al een tijdje op gang bleek wanneer het werd uitgesproken, ofwel een waterval die de grond niet raakt; vermoedelijk omdat er weer nieuwe futili-feiten aan de oppervlakte bleken te drijven. Het drijft mijn toegewijde luisteraars (ook wel; vrienden) geregeld tot wanhoop, gezien mijn neiging om ogenschijnlijk plots een oneliner uit te spreken die zou moeten leiden tot een inhoudelijke reactie, maar waarbij de toedracht voor de luisteraar in kwestie volkomen onduidelijk is. Alsof je het antwoord moet geven op de som die je niet kunt zien! Of een film moet bespreken waarvan je de titel niet weet, laat staan de betreffende acteurs. En dan hebben we het nog niet eens over het script.

 Ik heb een oom die een fantastisch spreker is. Die eigenlijk een oom van mijn moeder is. Hij maakt een toespraak op een uitvaart tot een levensfilm, waarbij gelachen en gehuild mag worden. Die geruststelt maar ook verbindt. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe hij, als bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand, ongetwijfeld onvergetelijk bijdraagt aan de mooiste dag van een jong of ouder paar. En hij schrijft (www.roelofs.eu). Natuurlijk schrijft hij .

Net zoals mijn andere oom. Die eigenlijk een neef van mijn moeder is. Hij schrijft kinderboeken. En ook nog normale boeken geloof ik. En ook in zijn geval stroomt de creativiteit door zijn werk in het dagelijks leven. Dat hij vorige week mijn blog trof en besloot erover te schrijven op zijn eigen blog (www.dossiermoddergat.nl), herinnert mij aan de familieband, die weer eens te meer zichtbaar bleek. En het voelt als een bevestiging, een schouderklop van mijn bloed. Hij schreef treffend, dat wij zo ongeveer de kleinste familie van Nederland zijn. Grappig, want dat zeg ik ook altijd. Terwijl mijn familie niet eens per sé de zijne is.

En ik heb nog een echte oom. Die ook mijn achternaam draagt, en die onzichtbaar aanwezig is. Ik heb hem nog nooit mogen ontmoeten, maar de familieband is onmiskenbaar aanwezig. Hij schrijft. Hij dicht. Als ik zijn naam ergens tref, is het alsof mijn DNA een stootje krijgt. Dit hoort bij jou, dit is onderdeel van jou. En ik schrijf.

 

Advertenties

2 Reacties to “Family Affairs”

  1. Jenneke 14 augustus 2014 bij 7:06 pm #

    Wat fijn voor mij (de “vriendinnen”) dat je je gerealiseerd hebt dat je one liners, hoe pakkend en hilarisch meestal ook, redelijk onbegrijpelijk uit het niets komen vallen en graag iets meer uitleg vragen alvorens ik daar met een, uiteraard minder intellectuele pakkende en hilarische reactie op kan antwoorden. Grote vraag nu natuurlijk: ga je hier dus ook wat mee doen? Of zullen wij altijd in het ongewisse van het grote Misterische Suzanne Brein blijven…..😉😘❤️💋

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: