Suus & The City

6 Nov

Met een zwaai stap ik uit de trein, en wat een gelukstreffer! Vijf perrons verderop traceer ik in één oogopslag  het toilet en nog beter: Starbucks! Niet dat we die thuis tegenwoordig niet ook hebben, maar bij een reisje hoort een traktatie en wat is er dan beter dan Starbucks voor onderweg?

Daar aangekomen verbaas ik me over de sfeer (veel knusser dan in de moderne filialen in New York) en vergeet ik dat ik Nederlands mag spreken. En, aangezien ik geen keuze kan maken, vraag ik gewoon om het lekkerste. En zo is een huge (wat nou, medium?) caramel macchiato de mijne. To go! Want ik ben een Reizigster. En dat voor slechts een krappe 5 euro.

Met mijn trolley en mijn Starbucks laat ik me door niets of niemand storen terwijl ik door station Amsterdam Centraal paradeer alsof het het mijne is. Eventjes zet ik mijn trolley neer, parkeer mijn Starbucks er casual op en kijk luchtig op mijn google maps app om te kijken waar ik (in godsnaam?!) heen moet. Want, laten we wel wezen, dat station daar is niet voor beginners. Die hele stad niet, eigenlijk.

suusstarbucks

Niet in de laatste plaats omdat ik helemaal niets snap van de tram- en bushaltes daar besluit ik naar mijn vriendin Mini en haar superbaby te lopen. Mijn app zegt over de Haarlemmerdijk, dus Haarlemmerdijk it is. Itunes vol open en gaan! Ik zat lekker in m’n groove tot ik deze bewuste dijk naderde en me realiseerde dat er van een dijk geen sprake was. Of van ruimte, aangezien ik even geen rekening had gehouden met de winkels en het bijpassende winkelend publiek. Maar ik blufte me met een haastig gezicht en mijn professioneel uitziende trolley door de mensenmassa’s heen. Suus in the city!
Onderweg waaide ik nog even binnen bij de schattige patisserie Jordino waar ik macarons had kunnen kopen maar koos voor een leuk cakeje. En ik zette mijn tocht voort richting Amsterdam-West. Met Itunes, geen Starbucks meer, maar mét cake en mijn onafscheidelijke trolley natuurlijk.

Eenmaal aangekomen bij huize Mini heb ik me heerlijk vermaakt en geknuffeld met Superbaby, die al weg was van het knisperende tasje waar zijn cadeautje in zat en meteen verliefd was op zijn zingende truck. Met Mini heb ik altijd tijd tekort, omdat we elkaar veel te weinig zien en teveel willen vertellen.

Wederom besluit ik te gaan lopen, ditmaal naar de bushalte die mij naar Jen brengt, die bij de kapper zit en mijn bezielende ondersteuning nodig heeft. Ik passeer de Jordaan (wat ik meteen merk aan de parfums van alle Veerkampjes bij de tramhaltes) en mijn app stuurt me door allerlei pittoreske straatjes.
Eenmaal aangekomen legt de kapster net de laatste hand aan het nieuwe fab kapsel van Jen en discussiëren we alvast over de avond. Er heeft al uitgebreid overleg plaatsgevonden over mijn 4 mogelijke outfits want ja, ik kan niet mijn hele kast meenemen, zeker niet omdat er ook al 2 paar schoenen en mijn hutkoffer-esque toilettas in mijn trolley zitten. Mary Poppins zou er nog van kunnen leren. Jen keurde binnen 5 minuten 3 van de 4 outfits af en wisselde mijn bescheiden vestje voor gezellige pailletjes. Na uitvoerige voorbereidingen die niet voor de gemiddelde Amerikaanse tv show zouden onderdoen zijn we er klaar voor.

suusopstap

Kan ik zo naar buiten…?

En, aangezien het vervoer in The City niet al te goedkoop is en we bovendien niet weten hoe laat we vervoer nodig hebben (de eerste keer was het al licht…) besluiten we (fabulous en wel) met de fiets te gaan. Mijn beruchte boterhammen gaan mee. Die met kipfilet, ja. Ik sta er namelijk bekend om dat ik halverwege de avond de feestvreugde bederf, omdat ik zo nodig moet eten.

Al snel was daar het eerste drankje, in onze geliefde pianobar. Relaxte mensen, leuke sfeer en live muziek! En dus gingen de stiletto’s van de vloer, want Suus gaat de deur niet uit zonder te dansen. Zo anders dan in mijn zuidelijke hometown, waar opvallen nooit een goed teken is. En om de een of andere reden krijg ik in Amsterdam nooit pijn aan mijn voeten. Ik weet niet of dat nu iets zegt over het feestje, mijn schoenen (die ik thuis ook altijd draag), de vloer of over de inname van pijnstillende middelen…. Na een paar drankjes en hard dansen, hard zingen en heel hard lachen rollen we ‘lekker vroeg’ ons bed in.

Goedemorgen, Amsterdam! See you soon x

Advertenties

Eén reactie to “Suus & The City”

  1. Jenneke 6 november 2013 bij 2:50 pm #

    Loves it! Amsterdam get ready cause 7dec we will be back!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: