29

4 Nov

Vandaag word ik 29. En dat is niet zonder slag of stoot gegaan.

Niet alleen trotseerde ik op zaterdag met een überchagrijnige peuter de Albert Heijn, ik kocht daar zelfstandig bier (en heb ik geleerd dat men hier geen Heineken drinkt, sorry hè) en wijn (die was in de bonus en er waren er al veel weg, leek mij een goed teken). Ik ben namelijk zo’n amateur die geen bier drinkt. En geen wijn. Niet vanuit een bepaalde overtuiging hoor, ik vind het gewoon vies. Met wisky-cola en safari met ijs (jaja, heel erg oldskool) heb ik helemaal geen problemen.

Eenmaal thuisgekomen ging ik aan de slag met mijn taart, wat een no-bake taart werd aangezien mijn combimagnetron ook no-bake is. Een pizza trekt ‘ie nog net, maar eigenlijk ook al niet. Dat het randje er lekker uitziet, maar bij je eerste hap van een punt het midden koud blijkt…yuk. Kun je nagaan wat er gebeurt als je een taart probeert te bakken. En natuurlijk heb ik dat al eens mogen ervaren: Buitenkant gaar, bovenkant zwart en midden pap. Delicious. No-bake dus. En daar kan zelfs ik weinig fout aan doen, dus al vrij snel schoof ik mijn taart in de koelkast.

In een culinaire opwelling had ik die ochtend besloten guacamole te maken, ’s avonds gebombardeerd tot “Guac”. Helaas vonden mijn gasten het teveel lijken op ‘kwak’ met alle associaties van dien, maar er werd tot mijn tevredenheid niet minder om geschept en uiteindelijk geschraapt. Yay voor mijn zelfgemaakt guac! Zonder knoflook, want die was ik vergeten.

guac

Verder verliep de avond voornamelijk… Suus. Ik kan er niets anders van maken. Onderwerpen werden besproken van zwarte Piet tot vagina’s (do. not. ask.) en van de Kardashians tot mijn oogschaduwpaletten. Enkele mannelijke aanwezigen checkten op dat moment even uit, geloof ik. Gelukkig hadden ze bier.
Mijn avond was natuurlijk niet compleet geweest zonder blooper, dus ik maakte er een van formaat. Ik moet tenslotte wel aan de verwachtingen voldoen. Toen ik bezig was met mijn rondje drankjes uitdelen, barstte halverwege mijn huiskamer (ja, met meubels en al) in lachen uit. Kennelijk had ik iets heel leuks gedaan? Uit de gierende verhalen maak ik op dat ik achteloos cadeaus collecteer, maar ik ben me van geen kwaad bewust.. Totdat mijn linkerhand in beeld komt, met daarin een cadeaubon. Hoe is die daar gekomen?! Kennelijk heb ik met al mijn moederlijke opruimreflexen een sensor voor wapperend papier en heb ik in mijn concentratie om iedereen van het juiste te voorzien een cadeau ingenomen in plaats van een propje voor de prullenbak… niet dat iemand dat gelooft. In werkelijkheid ga ik de boeken in als een meedogenloze cadeau-snatcher van epische omvang. Doe ik weer leuk.

Na afsluiting van mijn kleine maar fijne feestje mocht ik constateren dat ik niet alleen nog twee gigantische zakken chips over had (gelukkig ongeopend, anders moest ik ze opeten) omdat iedereen tevreden guac had geschept met de tortillas, veranderde mijn mon chou taart in trifle toen ik een stuk wilde meegeven aan Kris en bleek ik nog over 3 volle bakken salades te beschikken die ik totaal was vergeten. En ik zag mijn geplande calorie-arme week voor mijn ogen verdampen. Ik wil iedereen nog wel even bedanken voor het opeten van de roomkaas en de brie, want als die ook nog over waren geweest was ik hopeloos verloren. En dan de volle zak studentenhaver  en borrelnootjes nog. Jongens, als jullie me eind van de week kunnen rollen…

Vandaag word ik 29. Een jaar wat ik niet cadeau heb gekregen. Ik heb ups en downs gekend en een innerlijke strijd moeten voeren die ik een ander niet toewens en die geleid heeft tot grote veranderingen in mijn leven. Maar ondanks alles brengt het mij ook langzaam waar ik wil zijn, terug bij mezelf. En markeert mijn verjaardag een naderend eind, maar ook een nieuw begin.

30, ik kom eraan. And you’re gonna hear me roar! 

Advertenties

2 Reacties to “29”

  1. renateforyou 4 november 2013 bij 5:49 pm #

    Gefeliciteerd!!
    X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: