Mijn naam is Jones

1 Nov

Miss Jones? Nee…helaas. Was het maar. Dan zouden Michael Bublé  en Robbie Williams (en de originele zanger waarvan ik even geen zin heb het op te zoeken) een duet over mij zingen en aan je vragen of jij Miss Jones al hebt ontmoet? En dan zou ik het object van hun affection zijn. Maar niets van dat alles, tenzij je Mr. Darcy meetelt. Welke? Ja, die van Miss Jones. Miss Bridget Jones.

Het is dat ik niet de beschikking heb over een enorme huidkleurige tailleslip, anders zou het plaatje werkelijk compleet zijn. Maar voor de rest…blond-ig haar wat nooit doet wat ik wil? Check. Iets te veel van mij waar ik het niet wil en te weinig waar ik het wel wil? Check. Inclusief  klunzigheid en nerdyness. Om het plaatje compleet te maken  hebben we daar mijn falende inschattingsvermogen wat betreft kleding (net-niet) en schoenen. Want pornohakken zijn gewoon niet praktisch met een peuter en een kleuter. Helaas.

Laatst nog, in mijn pauze haalde ik wat fruit voor op mijn werk. Zet ik leuk op een groot bord op de spreektafel in mijn kantoor die ik nooit gebruik en iedereen vindt het gezond of op z’n minst gezellig staan. Gelukkig liep ik op straat zo te dromen dat ik gewoon, zonder ook maar enige aanleiding, de tas uit mijn handen liet vallen en mijn mandarijnen mocht gaan verzamelen op de stoep. En natuurlijk bleek er een manager achter me te lopen. Die niet eens hielp met oprapen trouwens.

Ook was ik de ster van het volleybaltoernooi enkele weken geleden. In gedachten zou ik briljant serveren en iedereen versteld doen staan met mijn onverwachte sportieve talenten die ik op wonderlijke wijze heb vergaard, puur door het te willen. En verder niks.
In werkelijkheid fietste ik eerst naar de locatie waar ik dacht dat het was, waar ik werd weggestuurd. Volleybaltoernooi? Nee hoor, dat is alleen maar 20 min verderop omdat ik zonodig in een gezonde aanval moest fietsen. Daar aangekomen trof ik inderdaad een volleybaltoernooi. Met tieners. Sinds wanneer zie ik eruit als een vijftienjarige? Of erger nog...worst case…een 40 jarige moeder?! The horror!

Vervolgens besloot ik lichtelijk geïrriteerd mijn collega te bellen. Die niet opnam, dus ik belde nog 5 keer waarna ik mijn baas probeerde. Die was daar namelijk ook. Dacht ik. Daarna besloot ik ook nog een chagrijnige voicemail in te spreken, aangezien ik inmiddels mijn sportieve wederopstanding in het water zag vallen. Die van mijn collega, godzijdank. Aangezien mijn baas, toen ik eenmaal  uiteindelijk op de plaats van bestemming was, gewoon thuis bleek te zijn. Die ik gelukkig maar een keer of 54 had gebeld. Dat was helemaal niet gênant.

bridget

Ook al zo’n hit: Van mijn vriendin Jen moest-en-zou ik een corrigerend hemdje kopen. Hoe heb ik tot nu toe kunnen leven zonder?! En zij ziet er altijd fab uit! Ik heb zo’n hemdje ab-so-luut nodig, dacht ik. NU! Alle ongewenste vormen worden als bij toverslag gladgestreken en je kleren zitten zoveel mooier!
En nou zal het wel weer aan mij liggen hoor, maar de realiteit is dat de afdrukken van mijn bh nog dieper zijn omdat het ding zo strak zit dat je het amper aankrijgt. Laat staan uit. Bovendien doet het niet alleen mijn ongewenste vormen, maar ook mijn Betty Boobs verdwijnen. En last but not least…ik loop de hele dag aan mijn kleren te sjorren omdat zo’n harnas niets liever wil dan oprollen. Tot in mijn taille. Waardoor ik dus, aan het eind van het liedje, een éxtra rol op mijn lichaam heb. En ik niet kan ademen.

Ik geef het op. Mijn naam is Jones.

Advertenties

2 Reacties to “Mijn naam is Jones”

  1. Ilse 1 november 2013 bij 8:24 am #

    Haha, herkenbaar, hoewel ik mezelf meer herken in Miranda uit de gelijknamige serie. 🙂

  2. Moeders 1 november 2013 bij 2:59 pm #

    LOL !!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: