In the face. With a chair.

20 Sep

“Hey Suus, leuke…outfit”. Geringschattend keek ze me aan. En wantrouwend keek ik terug. Hoezo, leuke outfit? Ik had eindelijk de moed opgebracht mijn nieuwe rokje aan te doen. Met zwart, natuurlijk. Altijd zwart. Wat was er mis met mijn outfit? Jeans en zwart, wat kon daar mis aan gaan? En waarom praat Zij ineens tegen mij? Wat bedoelt ze ermee? Ik weet heus wel dat ik niet zo mooi, populair en perfect ben als zij. En haar vriendinnen. En hun vriendjes. Met de juiste kleding, Timberlands (of die ene collectie Allstars) en een onbestemde hoeveelheid kragen omhoog. En de hockeysticks.  Altijd de hockeysticks. Maar waarom zegt ze iets ogenschijnlijk aardigs tegen me? Vast een lullige manier om haar punt voor de zoveelste keer duidelijk te maken. Ik Ben Niet Cool.

Buiten school had ik vriendjes die tot verlegenheid toe praatten over mijn ogen. Binnen school was ik dik (62 kg bij 1.74m, echt gigantisch…), lelijk  (nog bedankt voor dat jaarboek hè) en bovendien gewoon stom. En ik geloofde ze.  Meisjes (maar vooral) jongens zoals zij? Daar liep ik met een grote boog omheen, en het liefst zo snel mogelijk, zodat ze geen opmerking of spottend geluid konden maken.

eab8610ef2a35bcb09176c9d710fc04d

Gelukkig heb ik altijd goede vriendinnen gehad, en één daarvan is Karma. Rechtdoorzee, pijnlijk eerlijk en schaamteloos rechtvaardig. En ik heb een rotsvast vertrouwen in haar. Roddels over mij verspreiden, proberen mij te scheiden van mijn beste vriendin? Ik lachte ze vierkant uit. Letterlijk, trouwens. Ik zie de gezichten nog voor me, toen ik ze stralend goedemorgen zei. Onbetaalbaar!

Wat bezielt die mensen, kinderen nog? Om ten koste van een ander, hun eigen onzekerheden te verbloemen? Overschreeuwen? En om zich beter te voelen, zich ook maar beter voordoen? Is het niet genoeg om je goed te voelen bij de leuke jongens en meiden die je om je heen hebt? Die had ik namelijk. En ik heb ze nog steeds. Prachtige vriendinnen die ook nu nog bij me zijn en lieve vrienden die op dinsdagavond op mijn bank komen zitten als het nodig is. Ik hoop dat ze zich nu, tien jaar later, beter voelen over zichzelf.

Ik in ieder geval wel.

Advertenties

6 Reacties to “In the face. With a chair.”

 1. iscreambeauty 20 september 2013 bij 12:03 pm #

  Zo is het! 🙂

 2. Jess 20 september 2013 bij 12:51 pm #

  Wat een irritante opmerkingen hè! Laatst zag ik zo’n hippe kip van de middelbare school toevallig in mijn oude woonplaats lopen. En opeens besefte ik, dat ik helemaal niet meer tegen haar opkeek zoals vroeger.

  • typischsuus 20 september 2013 bij 5:56 pm #

   Zoiets heb ik een tijdje geleden inderdaad ook meegemaakt. Relativeert flink 😉

 3. saarenzo 22 september 2013 bij 8:05 pm #

  Ik vind jouw blog zo leuk 😀 En je hebt helemaal gelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: