Kneusanova

27 Aug

Een nieuwe term voor het oudste ‘geheim’ ter wereld (alweer met dank aan Grazia). Zo ongeveer. Want, hoeveel mannen kennen we nou, die dat woord serieus zouden waarmaken? Casanova? En áls dat dan al zo is, is het dan niet zo dat wij meestal gillend wegrennen? Wegens te glad haar, te smal gesneden maatpak en overhemd met niet te duidelijk minuscuul printje dat bij zijn te dure stropdas hoort? Om nog maar te zwijgen over de Italiaanse bordeelsluipers.

Nee nee, doe mij maar zo’n Kneusanova dan. Zo’n onhandige, awkward man die het ook allemaal niet zo goed snapt. Ook al doet hij heel hard zijn best om ons te doen geloven dat hij best een Cásanova kan zijn, diep in zijn hart weet hij dat wij het weten. En dat geeft niks, wij laten ze lekker in de waan en begeleiden ze met zachte hand de juiste kant op.

tumblr_m0t2wqIjsF1r4pmzko1_400

Ik wil maar zeggen…een fietsstoeltje is géén verjaardagcadeautje. Nooit. Alleen bij uitdrukkelijk verzoek van meisjelief. En ik hoop dat de meeste vrouwen zichzelf meer waarderen dan niets anders kunnen verzinnen voor hun verjaardag dan een fietsstoeltje. En ja, het is heel lief dat hij voor je kookt. En je eet het op, ook de te harde champignons, koude saus en te zachte pasta. Tenminste, voor een tijdje dan. En we vergeven hem dat de was roze wordt en onze nieuwe angora trui klein…heel klein. Nouja, de eerste keer dan. De heldhaftige kneus koopt zelfs ondergoed voor ons. In een te kleine maat, want hij wil ons niet beledigen of gelooft serieus dat we maat 34 hebben. Schattig.
In de categorie Onhandige Ontboezemingen: Natuurlijk die lover die meldt dat zijn enorme bagagedrager speciaal voor haar is. De man die meldt dat hij zijn vrouw zoooo mooi vindt na het afvallen (great. Wat zegt dat over eerder? Thanks, hun) en natuurlijk de man die de zijne zo mooi vindt in het donker. Dan heb je nog de man die zich laat beïnvloeden door zijn vrienden of familie en daardoor zijn lief laat lopen. Of de man die 10 jaar later gaat melden dat hij altijd al verliefd op haar was. Nu ze getrouwd en moeder is. Echt, schat…briljant.

Maar hierbij mijn pleidooi voor de Kneusanova. Zijn ze niet schattig? Zijn ze niet aandoenlijk? Ook al zit hun haar precies verkeerd en kiezen ze telkens foute schoenen uit? Dan gaan we toch gewoon met ze shoppen? Maken we er gelijk een dagje van. Een ding is zeker; de Kneus doet zijn best voor ons. Op zijn manier. En daarom houden we van hem. Omdat hij niet perfect is.
Want eerlijk is eerlijk, je wordt toch doodmoe van zo’n perfecte kerel? Die perfect zijn ook heel belangrijk vindt? Want dat zou betekenen dat wij ook perfect moeten zijn. En de hemel weet dat dát niet het geval is. Er elke dag hip bijlopen met het juiste sandaaltje en het edgy armbandje van het juiste merk? En wat kost dat wel niet? Een vreetbui? Nee hoor, dat kan niet. De vrouw van een Casanova eet…selderij. Of groene thee. En stel nou dat die perfecte vent is gewend aan vrouwen die de hele dag op Louboutins lopen (sowieso, welke zichzelf -en haar rug- respecterende vrouw doet dat nou?! Niet voor het comfort hoor..) dan moeten wij dat dus ook.

Ik word al moe van de gedachte.

Advertenties

Eén reactie to “Kneusanova”

  1. Moeders 27 augustus 2013 bij 6:48 am #

    Een fietsstoeltje voor je verjaardag is 1 maar een fietsstoeltje voor je verjaardag als je 40 wkn zwanger bent, 30 kilo zwaarder dan normaal en een zomer met 30 gr staat zeker met stip op een

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: