Mean Girls

26 Aug

Eindelijk! Eindelijk ben je van de middelbare school af, with all it’s horrors. De kliekjes, de Plastics, de nerds, de alto’s, emo’s, skaters of wat voor gespuis er tegenwoordig ook rondloopt. Zouden die kliek-personen zelf ook doorhebben dat ze een kliekje zijn? Hoe komt het eigenlijk dat die mensen zo vaak niet aardig zijn tegen anderen om hen heen? Kun je niet een kliekje zijn én aardig? Of ligt er ergens een ongeschreven regel of iets dergelijks waar ik niks vanaf weet omdat ik nooit bij een kliekje hoorde…

meangirls

Anyway. Na zes jaar middelbare school denk je dat je er vanaf bent. En dat klopt ook wel, een tijdje. Zolang je op de universiteit wegblijft van het corps komt het allemaal wel goed. Ik kan me nog herinneren dat ik in de kantine een broodje wilde pakken maar er een ouderejaars voor stond. Gedwee wachtte ik af totdat de jongen zich omdraaide en vroeg of ik er ook bij wilde? En hij ging zomaar aan de kant. Voor mij. Ik bleef er bijna in. Om nog maar te zwijgen over de jongen die mij in de introductieweek over zijn schouder wierp en zonder pardon in een ton met water parkeerde. Gewoon, omdat het kon. En zich vooral niet inhield omdat de verkeerde bikini aanhad of iets dergelijks.

En dan word je moeder. Eerst merk je er nog niet zoveel van, want je kind is nog klein. Maar dan komt het. De basisschool. En binnen één stap op het schoolplein voel je het al. De drang. Om rond te kijken en een inschatting van de situatie te maken. Hoe loop je erbij? Hoe lopen zij erbij? Ah, daar zijn de Hippe Moeders. Jaaaja, ik zie jullie SuperTrash joggingpak en hippe donutknot wel hoor…ach en kijk nou, de Geitenwollensokkenmoeders. Verder zie ik al gauw Het Kliekje. De moeders die het voor het zeggen hebben. Die in een kringetje staan met hun ruggen naar de rest van de wereld gedraaid.

Ik word beoordeeld. Ik zie de blikken wel, maar ik ben er nog niet uit wat ik ga doen. Ik denk dat ik gewoon even wacht op de Normale Moeders. Zoals ik.

Gelukkig zeggen de vaders me wel gedag.

Advertenties

Eén reactie to “Mean Girls”

  1. iscreambeauty 5 september 2013 bij 7:53 pm #

    Haha leuk! Wij werken als juf op een basisschool en het is eeg herkenbaar! Je ziet het zo als je een blik werpt op het schoolplein om drie uur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: