Cup a Soup

23 Aug

Vandaag schrijf ik geen blog.

nuevenniet

Ik lag gisteren alweer te laat in bed om dat ik per-se om 23.15 nog de was wilde scheiden, de vorige was opruimen en de nieuwe was klaarzetten. Daarnaast viel mij ineens op dat mijn schoenen een rommeltje waren. Ik kon écht niet gaan slapen zonder dat dat opgeruimd was. Nadat ik Kleuterzoon recht in bed had gelegd in plaats van dwars over zijn kussen met zijn benen hangend uit bed zag ik plotseling ineens de puzzel met werkvoertuigen in puin op de grond liggen. En de duplo trein. En de Hotwheels racebaan (dé musthave voor kleuterjongetjes. Ja, het is opletten geblazen hoor!) lag uit elkaar. En de autootjes ernaast.
Oh wacht, ik moet mijn make up er nog af halen. En nee, dat kan niet een keertje overgeslagen. Mijn arme poriën! Helemaal bedekt, verstopt en geplamuurd. Terwijl ze moeten kunnen a-de-men. En ik moet nog even de kleertjes van Dreumesdochter klaarleggen. Zie ik daar nou haar melkbeker liggen? O, die moet echt naar beneden, in de koelkast. En weet je wat? Als ik nou toch bezig ben dan maak ik vast de lunchbox van Kleuterzoon klaar, heb ik daar morgenochtend geen stress van. En ik haal even een borstel door de wc, is die ook weer lekker fris. Zo.
Nu kan ik naar bed. Wacht. Nou ben ik nog vergeten mijn make up eraf te halen! Die spiegel mag ik ook wel eens afdoen trouwens. Goed. Nu nog even het weer checken voor morgen. 27 graden?! No. Way. Dan moet ik andere kleren klaarleggen.

Om 00.56 heb ik nog een uur of 4 voordat Dreumesdochter haar melk opeist, en dan maar hopen dat ze daarna nog een beetje slaapt en niet zoals gisteren om 5.45 wakker wordt.
Om 05.15 word ik wakker. Geen Dreinende Dreumes, wel een Barstensvolle Blaas. En dus een tripje naar het toilet voordat de bonzende hoofdpijn me opvalt. Die ik negeer. Ik heb hier geen tijd voor, want straks rent manlief om 7.30 de deur uit en moeten de kids kant en klaar zijn voor de dag. En dan weiger ik me nog even voor te stellen dat er natuurlijk net gepoept moet worden op het moment dat ik waag te denken lekker op tijd de deur uit te kunnen. Zodat ik niet hoef te stressen. En net als ik schoentjes ga aantrekken komt daar de gevreesde zin; “Mama, ik moet poepen”. En dus wordt er gepoept. Rustig, want we willen de prille zindelijkheid van een kleuter niet verstoren.
Als ik terug kom van school (dit keer zonder hard huilend aapjesgedrag maar met hartverscheurend pruillipje) sta ik in woonkamer. De keuken moet ik echt eens gaan ontvetten en schuren om hem ein-de-lijk eens in een fatsoenlijke kleur te schilderen. Oh en die kast moet ik ook eens goed re-arrangen. Tripje naar ikea dan maar? Nadat ik de kattenbak heb gedaan. Ik heb vandaag geen tijd om een blog te schrijven. Nu. Even. Niet!

 

Oh wacht. I just did.

Advertenties

4 Reacties to “Cup a Soup”

 1. Gwen 25 augustus 2013 bij 7:41 pm #

  HAHAHAHA! Ik kwam echt niet meer bij tijdens het lezen. Een en al herkenning ook – nou ja, dat poepen valt met babylief nog mee op die momenten, maar het opruimen – nog even dit, tig dingen tegelijk. Het keukenkastje dat open staat omdat je bezig bent met de Glassex omdat er handjes op het raam zitten en tegelijkertijd de was boven op gaat vouwen .. met het keukenkastje beneden nog open en de Glassex op de strijkplank dus.

  • typischsuus 26 augustus 2013 bij 9:45 am #

   totaal niet herkenbaar dit.. 😉 Ik heb vanochtend ongeveer een halfuur besteed aan het zoeken van babydoekjes om diverse redenen omdat ik het apkje telkens op een andere ‘handige’ plek legde…

 2. Jay 26 augustus 2013 bij 10:49 am #

  Kun je dat niet oplossen door meerdere pakjes aan te breken, of is dat te ver out-of-the-box denkwerk? Of is dat not done…want hoe kun je nu het volgende pak al openen als de andere niet op is?

  Enfin, bij mijn broertje liggen ze letterlijk over al op grijpafstand, met 3 van die vieze taddikken…en 2 princesjes die niet bang zijn van een beetje modderen…komen die doekjes wel op 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: