Pokerface

21 Aug

Veel mensen zeggen dat ze niet kunnen liegen. Ik wel. Staalhard, als het moet. Zeker in noodsituaties waar ik mezelf of anderen uit moet zien te redden.

pokerface

Zo waren mijn vriendin Mini en ik eens op zoek naar een mooie bodylotion voor onze gezamenlijke vriendin Eva.  We waren een jaar of 16 en we vonden dat het tijd werd voor wat meer Serieuze Cadeaus, na alle cliché condoom-cadeautjes, pluchen handboeien, Hema eyegloss (ja geef maar toe, jij droeg het ook! De blauwe!) en allerhande gekkigheid die te koop is bij de niet nader te noemen Expo.

En dus waagden wij ons in de parfumerieafdeling van de Bijenkorf. Ik werkte alweer een tijdje bij de Etos, dus ik had er ‘verstand’ van. Los van de über-luxe producten bij merken als Dior en Chanel hadden ze ook een aantal schappen met wat luxere-maar-toch-nog betaalbare producten. Perfect!

Ik legde haar uit hoe je de geur kon ruiken door zachtjes in de verpakking te knijpen en ging ondertussen zelf ook verder met mijn zoektocht. Totdat ik me naar haar omdraaide om haar te wijzen op iets wat ik gevonden had. En in slow motion zag ik het gebeuren. Met een geïnteresseerd doch kritisch je ne sais quoi gezicht wat een professionele wijnproever niet zou misstaan snuffelde zij aan een fles bodylotion…terwijl ze -niet zo- subtiel in de fles kneep en daarmee grote hoeveelheden over haar shirtje heen spoot. Shock & Horror.

En ik stike bijna. Dat beeld, dat gezicht, ik zie het nog voor me. Me verslikkend in mijn niet te stoppen hysterische lachbui riep ik … hiiiiiiiiii……arghtsspfff *slik*. En ze keek verstoord en bovendien niet-begrijpend op. Uiteindelijk wist ik “STOP!” door de kortsluiting in mijn stembanden uit te brengen en met een geschokt gezicht constateerde ze de enorme hoeveelheid prut op haar shirt. En ik stortte bijna neer van het lachen. Nee, wacht. I actually did. Het is dat er ergens aan het schap een randje uitstak waar ik op kon landen, maar anders had ik serieus op de grond gelegen van het lachen. In de Bijenkorf. Ik wist niet dat het bestond, maar mijn benen begaven het gewoon. Godzijdank bleef mijn broek droog. Maar het had zomaar gekund.

Paniekerig probeerde ze het af te vegen, ondertussen gestressed om zich heen kijkend. En terwijl ik op mijn randje zat te gieren wist ze nog net het commando ‘help me dan!’ uit te brengen.” Hallo, het is bodylotion! Smeer het ergens op!” Ik vind het nog altijd briljant. Al zeg ik het zelf.

Maarja. Dan sta je daar. In de Bijenkorf, met een gemolesteerde fles bodylotion. Die wij niet konden betalen. En aldaar kwam mijn kwaliteit maar al te goed van pas.

Met een ‘ieeeuuww’-uitdrukking op mijn stalen gezicht stapte ik naar de winkeljuffrouw en zei “Uhmm ik weet niet hoor, maar dit stond zo in het schap. Echt vies!”

“Oh enne, mag ik misschien een doekje?”

Advertenties

2 Reacties to “Pokerface”

  1. Justine 30 oktober 2013 bij 11:58 am #

    Hi-la-risch 🙂
    Ik heb net je blog ontdekt en zit al ongeveer mijn hele middagpauze te lezen. Mijn collega’s rondom mij beginnen zich af te vragen wat er in hemelsnaam zo grappig is 🙂
    Je schrijft echt leuk, en je verhalen zijn zo herkenbaar, je hebt er een volger bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: