Oh nee!

13 Aug

Claire is dood! Dit kan niet, dit mag niet, dit gaat niet. Nee, weet je wat? Het was vast een nachtmerrie. Yup, en dadelijk worden ze allemaal wakker, en dat betekent dan dat ze elkaar meer moeten waarderen. Enzo. Het is een random avond een aantal jaar geleden, rond 18.00. Want op dat rare tijdstip werd McLeods Daughters destijds uitgezonden. We namen het op en na het eten gingen we kijken. Maar ook de tweede keer dat ik het zag ging ze dood. Echt dood. Mijn favoriete personage, nu ze ein-de-lijk samen was met Alex, ging ze dood. Hij ging haar ten huwelijk vragen! Totale horror.
Een paar uur later weet ik alles over de actrice Lisa Chappell, die very much alive is. Het was tijd om ‘door’ te gaan met haar carrière, vond ze. Hoezo dóór? Hoe kan ze Claire van ons afnemen?!  De aflevering erna is zo mogelijk nog erger. De begrafenis van Claire. Tess ziet haar overal om zich heen, droomt over haar. Het is tijd dat ze gaat. Maar ze laat haar babietje achter! En Alex! En dan dat liedje! Nu nog springen de tranen me ervan in de ogen.

Zoooom, naar een ander tijdstip. Een ander jaar, een andere serie. Izzie ziet constant Denny om zich heen. En ze weet dat het niet klopt, maar haar hoop en liefde doen haar geloven dat het kan. Maar dan realiseert ze het zich. Ze is ziek. Tranentrekkend sterk laat ze haar case beoordelen door de interns, en dan wordt het duidelijk. Izzie gaat dood. The girl is pretty much toast. Nee! Net nu zij en Alex elkaar weer hebben gevonden …werkelijk. Zou het de naam zijn?
En dan Dell. Hij is zo sterk geweest. Voor zijn ex, voor zijn dochtertje. Voor Maya. Hij leek in orde…until he wasn’t. En weg was Dell, het meest lovable karakter uit de serie. Bruut van ons weggescheurd. En wij maar huilen.

izziealex

Waarom doen ze dat? Waarom gaan die mensen niet gewoon op vakantie? Of, naar een ander land? Een andere baan? In hemelsnaam, wat doen ze ons aan? En waarom kijken wij elke keer? En nog een keer? ”Hè lekker, effe huilen”. Wat nou, ‘hè lekker’?

Maar dan komt Stevie terug, en ze trouwt met Alex. En Lexie en Mark gaan het redden samen, ondanks alles. Addison mag haar kindje houden en Meredith krijgt, tegen alle wetenschap in, haar kindje met Derek. Als het goed is. Totdat Alex doodgaat. En Lexie ook. En Mark. Voordat ze weten dat ze samen willen zijn. Het is zó bitterzoet. True love, sprookjesachtige liefde, een roos met doorns. Enzo.
Uiteindelijk komt het neer op Romeo. En Juliet. Starcrossed lovers.

romeo_juliet

Hè lekker, ik zet nog even de laatste aflevering van seizoen 5 aan.

Advertenties

3 Reacties to “Oh nee!”

 1. Gwen 15 augustus 2013 bij 7:59 am #

  Hahaha – geweldig! Overigens heb ik in alle gevallen keihard zitten janken hoor 😉

  • typischsuus 15 augustus 2013 bij 10:51 am #

   Hahaha ik kijk nu 9 seizoenen Grey’s terug en ik heb ’t ook zwaar 😉 En verslavend dat het is!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sunday Song #2 | Typisch Suus - 18 augustus 2013

  […] nummer zal me voor altijd doen denken aan Grey’s Anatomy en bezorgt me elke keer kippenvel. Natuurlijk kon het deze week niet […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: