Less is Less…more or less.

12 Aug

Hoezó, Less Is More? Less eten is wat mij betreft gewoon méér honger. Wat is daar ‘more’ aan? Minder haar is in mijn geval…bijna kaal. Want ik heb al zo weinig haar. Minder schoenen is gewoon…minder. En minder kleren is vooral heel koud. Ik kan het weten.

NSF_LessIsMore

De reden dat ik bijna geen kleren meer heb is dat ik nu less zwembandjes, lovehandles, hamsterwangen, zadeltassen en Betty-Boobs heb. Dertig kilo less, om precies te zijn. En ik zal je zeggen, mijn sokken zijn de enige kledingstukken die níet afzakken. Ja precies, daar had ik van tevoren ook niet zo over nagedacht. Mijn Primadonna bh’s à 90 euro? Ál mijn leren laarzen? Ook die nog geen jaar oud zijn? Completely useless. Auw.

Na 15 kilo moest ik noodgedwongen nieuwe kleren gaan kopen. Om ze een paar weken later weer weg te doen. In de tussentijd liep ik op werkdagen in kleren van mijn moeder of jurkjes, want die krompen toen nog verrassend mee. Op mijn vrije dagen liep ik in mijn eigen kleren. Die veel te groot waren. En nee, dat zag er niet uit. Maar heb je wel eens een shirtje geleend van een vriendin? Omdat jouw geplande stap-outfit toch niet helemaal werkte? Of omdat je shirtje van gisteren het niet gered heeft? Ook al staat het leuk, het idee dat het niet jouw kleren zijn blijft de hele dag bij je, als een ongewenst luchtje waarvan je je afvraagt of alleen jij het ruikt. Nou, dat had ik dus de hele dag. Elke dag.

Toen ik bijna klaar was moest ik écht kleren gaan kopen. En niemand zal het ontkennen, nieuwe kleren shoppen is leuk. Vooral als je pareltjes in de uitverkoop treft. Waar ikzelf bijzonder goed in ben, overigens. Dat compenseert lekker met mijn hang naar dure spullen, ook.
Maar een complete nieuwe garderobe? Not so much. Het is zoiets als kiezen uit een winkel vol eten dat je nog nooit geproefd hebt. In het buitenland het juiste eettentje kiezen, zonder te weten wat op de kaart staat. De MAC store in lopen en dan ‘even’ een oogschaduwtje scoren? I don’t think so.

Ja, en wat doe je dan? Je gaat maar gewoon ergens naar binnen, je moet tenslotte toch iets eten. In de eerste de beste winkel aangekomen, besloot ik eerst of ik het wel trok. Winkel te groot, te druk, te vol? Te veel? Een identiteitscrisis waiting to happen. En ik maak rechtsomkeert.
Het kostte mij maarliefst víer pogingen voordat ik één shirtje af durfde te rekenen. Je begrijpt, dat zet zoden aan de dijk.
Eerst moest ik er grondig over nadenken of ik iets mooi vond. Je zou denken, dat is toch niet zo moeilijk. Ware het niet dat ik de afgelopen jaren mijzelf heb afgeleerd iets anders ‘mooi’ te vinden dan zwart, jeans, en simpelweg ‘past’. Ik háát groen. Toch? Groen staat me niet. Geel ook niet. Of wel? Paars? Nehh, dan voel ik me een Miss Etam Vriendin. Of niet?
Oké. Ik heb maat M. Denk ik. Ik neem voor de zekerheid ook maar L mee. Oh, XL hangt er ook? Top, dan kan ik vergelijken. En voordat ik het wist liep ik met een aantal kledingstukken de paskamers in dat nergens op de plastic kaartjes staat. Om ze binnen 5 minuten te passen en neer te komen op één shirtje wat ik mooi vind staan. Waarna het langdurige proces met betrekking tot de maat begint. Is het te lang, te kort, te strak, te wijd, te breed? Decolleté te diep? Is deze kleur überhaupt wel mooi?! Tegen die tijd was mijn lunchpauze wel voorbij en liep ik gefrustreerd terug naar kantoor.

En dan ben ik nog niet eens begonnen over spijkerbroeken. Of over accessoires! Don’t get me startedLess is more? Nope. Less is less. Minder gewicht, minder kleren. Veel minder. Meer stress, dat dan weer wel. Duur grapje dit.

Behalve in de uitverkoop. Dan is less more.

sale

Advertenties

2 Reacties to “Less is Less…more or less.”

  1. Jay 13 augustus 2013 bij 5:16 am #

    Maar 2 keer je garderobe aangepast….lucky you! Ik heb het grapje al 3 keer gedaan 😦 Oja en nummer 4 voor de herfstkleding komt er aan mijn broeken zakken al weer af!

    Ik neem gewoon vrouwelijke input mee, scheelt me stress, hoef alleen maar ja wel leuk of nee niet leuk te roepen 🙂 Uiteraard wordt wel alles gepast! Is even een werkje maar daarna loop ik met tassen vol de winkel weer uit.

    • typischsuus 13 augustus 2013 bij 5:21 am #

      Ik had ook nog wel redelijk wat liggen in verschillende maten…;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: