Is it a Bird…?

12 Aug

Is it a plane? No, it’s Superrrfoooood!

SuperFoods1-1
Watzegtu?!

Kennelijk ben ik een voedsel-nerd. Of nee, een noob. Yup, ik ben een ‘voedselnoob’.  Het creatiefste gerecht wat ik ooit heb gemaakt is…non-existent. Ik ben al heel trots op mezelf als ik een ‘sandwich’ maak in plaats van een boterham of -erger nog- een cracker eet met mijn kipfilet-abonnement. Aldus mijn collega. Plofkip ook nog eens, ben ik bang. Gewoon, van de AH. Het is niet dat ik geen respect heb voor de kip, begrijp me niet verkeerd! Ik ben alleen gewoon niet zo snel met die dingen. Ik vrees dan toch dat ik de luie consument ben die wacht tot haar favoriete supermarkt zich aanpast. Ik buig diep in het stof daarvoor.

Maar. Een ‘good food day’ bestaat bij mij uit: sojayoghurt (en dat vind ik al heel groen voelen…en smaken ook) met banaan, Dorset Cereals (jaja) en een theelepel honing. Tussendoor een appel, peer of wat ik dan ook op de fruitschaal aantref. Als lunch maak ik een ‘sandwich’ met kaas (48+, ik eet graag káás in plaats van plastic), tomaatjes en gerookte kipfilet. Diezelfde kipfilet ja, ben ik bang. Als ik écht mijn best doe eet ik ’s middags wat walnoten en een cup a soup, om de dag af te sluiten met gekookte aardappelen, broccoli (want dat vindt Kleuterzoon lekker…ik snap het ook niet) en een stukje rundvlees. En dan ben ik al Heel Tevreden.

Totdat ik het gemiddelde tijdschrift begin te lezen. Kennelijk doe ik het helemaal fout. Aan mijn sojayoghurt (wat bovendien geitenyoghurt had moeten zijn) had ik ab-so-luut geen cereals moeten toevoegen, laat stáán banaan. De suikers! De calorieën! Hoe kan ik het in mijn lijf stoppen? Mijn témpel? Neenee, aan de yoghurt voegen wij chiazaad (weet iemand hoe je dat uitspreekt?), gojibessen, lijnzaad, walnoten (yay!) enneh…blauwe bessen toe. En als ik dan per-sé zoet wil, dan maar stevia. Tussendoor drinken we liters groene thee. En spenderen we uren op het toilet. Iets met een racepaard…Tussendoor krijgen we blijkbaar geen honger. Ik verdenk al die ‘sterren’ ervan dat ze gewoon pas om 10.00 ontbijten en niet gehinderd worden door enige vorm van (peuter-)activiteit vóór 9.30.
Als lunch eten we salade. Met rucola, avocado en zalm (kennelijk ben ik de enige die niet houdt van gerookte zalm). Wederom walnoten. Of mag dat niet meer als je dat ’s ochtends al heb gehad? We eten geen koolhydraten. I repeat. Geen. Koolhydraten. Daar worden we dik van, ons verteringstelsel kan het niet aan en ons lijf wordt aangevallen met de meest afschuwelijke gevolgen. Had ik al gezegd dat we er dik van worden?
Tussendoor krijgen we nog altijd geen honger. En ook geen dorst, want we drinken nog steeds groene thee. En als avondeten nemen we…gestoomde vis. Met…gestoomde groenten.  En een theelepel quinoa (kwie..hóe?). Geen toetje, nee, alleen koffie. Biologisch natuurlijk, en fairtrade. Want we hebben al zó veel gegeten, pff. ’T Moet wel een beetje binnen de perken blijven allemaal hè?

Ik zou wíllen dat ik zo kon eten. Dat ik dit zo bij elkaar verzonnen kreeg, waar halen ze het vandaan? En dat ik dan níet kapot zou gaan van de honger, om vervolgens ’s avonds het tekort aan gegeten koolhydraten ruimschoots te compenseren. Ruim. Schoots. Niet met speltbrood nee.
Ik zou niet eens weten hoe ik aan al die spullen moet komen. En in welke tijd? Voor of na mijn werk? Hmm..dat is even een dingetje. Dan moet ik toevallig nèt de halve provincie door om de kinderen op school/bij oma/opvang te krijgen en ergens in dat verhaal moet ik ook nog op tijd op mijn werk zien te verschijnen. Na mijn werk hetzelfde verhaal in tegengestelde richting. Na het eten dan? Helaas, dan is de biologische -vul zelf in- boer net dicht. Nee, dat wordt het weekend. Waarin ik vermoedelijk een dag kwijt ben om langs alle speciaalzaken -en niet te vergeten de Toko (niet om de hoek)-  te gaan.

Naja, dan heb ik in ieder geval geen tijd om slechte koolhydraten te eten.

Je bent gewoon niet gemotiveerd genoeg. Je moet je erin verdiepen, het is een lééfwijze. Niet om af te vallen, afvallen is slechts bijzaak. Het gaat erom dat je een krachtig, gezond lijf hebt. Ik moet het mijn lijf gúnnen. Omdat ik het waard ben (krijgt iemand een L’Oréal flashback?) Mja. Klinkt geweldig.

Waar kan ik die gratis superfood delivery krijgen? Met kok?

 

P.S. En soja is bovendien niet eens yoghurt.
http://nos.nl/artikel/378309-yoghurt-mag-niet-van-soja-zijn.html

Advertenties

5 Reacties to “Is it a Bird…?”

 1. iscreambeauty 12 augustus 2013 bij 7:55 am #

  Leuk geschreven! Ik probeer ook gezond te eten en de goede dingen binnen te krijgen, dit is echt omdat ik dan veel lekkerder in m’n vel zit en me lichamelijk veel beter voel. Maar ik heb tussendoor wél honger! Hé ik werk als juf met 30 kleuters, met al die beweging móet ik wel eten!

  • typischsuus 12 augustus 2013 bij 8:51 am #

   Dat is een mooi streven! Ik merk juist dat ik me veel beter voel als ik wèl koolhydraten eet, en dan probeer ik wel op te letten wat en hoe. Maar ik word echt ontzettend cranky van honger en dat is echt voor niemand goed 😉

 2. Jenneke 12 augustus 2013 bij 8:06 am #

  Zo moeilijk is het nou ook weer niet. Echt. honestly ik eet al 7 weken geen koolhydraten en NEE ik heb ECHT geen honger. Try it. Meer dan 3 dagen. Trust. Maar je moet t wel echt willen anders schiet t niet op….. Als je naar adam komt zal ik een salade van duurzaamgekweekte gegrilde tonijn met sesam/lijnzaad maken met bio salade met chiaseeds, pompoenpitjes, walnoten, kiemen&zaden en bio dressing…. Oh en watermeloen vodka cocktails natuurlijk, lekker niet van de bio winkel 😘

  • typischsuus 12 augustus 2013 bij 8:43 am #

   Ik wil het niet 😉 Salade klinkt heerlijk! Love tuna! Al las ik dat ik we dat nieet mogen weten wegens met uitsterven bedreigd…

 3. ongevera 12 augustus 2013 bij 9:08 am #

  Ik las het boek Eet jezelf mooi slank en gelukkig and that hit me! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: