Omdat het kan

9 Aug

Ik heb een geweldige luxe dagcrème gekocht waarbij ik was voorbereid op een flinke uitgave. Die sowieso al gerechtigd was omdat mijn poging tot goedkopere huidverzorging binnen een paar weken op was. Die bovendien niet zo’n mooie verpakking had. En niet lekker rook. En waar ik geen monsters –o sorry, sámples- bij kreeg want gekocht bij Etos. En daarnaast, drie keer 22 euro uitgeven is meer dan één keer 56 euro! Dus ik ging afrekenen bij mijn favoriete afdeling in de Bijenkorf,  toen ik tot mijn verrassing die heerlijke, onverwachte, als muziek in mijn oren klinkende zin hoorde. “Wilt u met punten betalen?” Nog wat achterdochtig vroeg ik hoeveel punten ik dan had? “Oh, u kunt het hele bedrag zo betalen hoor!” Het geschuif van mijn Card had zelden beter geklonken.

Blij liep ik naar buiten, maar toen kwam het besef. It just hit me. Wat?! Maar dit betekent dat ik deze maand 56 euro extra te besteden heb! En dus stapte ik met ferme tred naar de Sissy Boy, mijn go-to kledingwinkel sinds ik afgelopen winter met alle tijd, liefde, aandacht en kopjes thee een koude vrijdagavond lang helemaal ben aangekleed. Ik ben er nog steeds niet over uit of de verkoper in kwestie nu gay was of niet, maar ik incasseerde de complimenten over mijn body met verve.

Ik begon bij de uitverkoop, aangezien dit de enige winkel is waar ik ook daadwerkelijk slaag in de uitverkoop. Bij andere zaken bespaar ik mezelf gewoon de moeite, aangezien ik een bijzonder talent heb head over heels te vallen voor het duurste stuk in de winkel. It’s a gift. Het is erfelijk, ook.
Wat mag het zijn. Nog een Nudie jeans misschien? Dat heb ik wel verdiend, nu ik deze zomer weer hard gewerkt heb voor mijn figuur. En al helemaal met 30% korting!
Maar toen herinnerde ik me mijn volle stempelkaart, die ik afgelopen winter in één aankoop had verdiend (hé, ik had een volledige garderode nodig. Don’t Judge). Ah! Maar dat betekent dat ik schaamteloos in de nieuwe collectie mag snuffelen, want de kortingskaart geldt niet op de uitverkoop. En het is toch maarliefst 15 euro bij een aankoop boven de 40 euro. Daar hing hij. Eindelijk een King Louie jurk. En natuurlijk staat hij me geweldig. En natuurlijk kost hij 85 euro…maar. Ik heb een kortingsbon. Dus, 85 euro wordt 70 euro, en bovendien had ik 56 euro bonusgeld. En dat betekent dat deze jurk mij slechts 14 euro heeft gekost. Ha!

En tevreden liet ik mijn nieuwe stempelkaart bestempelen.

shop omdathetkan

Advertenties

6 Reacties to “Omdat het kan”

 1. Ellemarie 9 augustus 2013 bij 11:41 am #

  O wat leuk geschreven weer! En ook dit weer zeer herkenbaar. Geweldig Suus!

 2. iscreambeauty 9 augustus 2013 bij 1:46 pm #

  Super leuk geschreven,…aii ik herken mezelf! Leuke blog heb je, ik volg je meteen op Bloglovin!

  • typischsuus 9 augustus 2013 bij 1:55 pm #

   Wat leuk, bedankt! Ik moet nog wel een beetje uitzoeken hoe het allemaal werkt daar…

 3. Maai 10 augustus 2013 bij 6:18 am #

  Leuk. Wij hebben daar inderdaad proberen rekening mee te houden. Fenne (meisje betekend moedige beschermer) en Melle (jongen betekend hij die beschermd). Ik wilde ook geen namen die je makkelijk kon afkorten of waar je snel iets raars op zou kunnen rijmen. En passen bij de achternaam. Niet dat daar ineens een rare afkorting uit komt. En origineel. Maar sinds onze dochter geboren is is haar naam ineens hip 😦 liefs

  • typischsuus 11 augustus 2013 bij 4:46 pm #

   Oww, dat is zuur hè? Ik had het met één van de jongensnamen die bij ons op het lijstje stond. Blij dat die het niet geworden is, want vlak na de geboorte van mijn zoon was die naam heel populair. Wat grappig trouwens dat de namen ongeveer hetzelfde betekenen, is dat bewust?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Less is Less…more or less. | Typisch Suus - 12 augustus 2013

  […] in de uitverkoop treft. Waar ikzelf bijzonder goed in ben, overigens. Dat compenseert lekker met mijn hang naar dure spullen, ook. Maar een complete nieuwe garderobe? Not so much. Het is zoiets als kiezen uit een winkel vol […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: