Mag ik al bellen?

7 Aug

bellen

Het is nu drie dagen geleden. Drie dagen, dat is genoeg toch? Nu kan ik hem bellen. Of zal ik een whatsappje sturen? Iets luchtigs? Ik weet dat het stom is, maarja…Mijn vriendin Lies zit naast me op de bank. Vrijdag heeft ze een jongen ontmoet. In de kroeg. Ze hebben gezoend, maar niet te lang. Hij moet niet denken dat ze makkelijk is. En hij heeft haar naar huis gebracht. Waar ze alleen ging slapen. Toch…? Lies?

Ik heb het nooit begrepen. De regels, bedoel ik. Ik ken ze ook niet, dat scheelt. Misschien dat ik het daarom niet snap. Waarom doen we ons cooler voor dan we zijn? Waarom ‘mag’ je geen contact leggen met iemand die je leuk vindt? Dit is de echte wereld hoor, waarin je, als het allemaal goed gaat, jezelf op een dag erop betrapt dat je de badkamer in loopt terwijl hij zijn neushaar plukt en jij even rustig gaat plassen. Maar hij mag niet weten dat je het leuk hebt gehad?!

Dat je de illusie hoog wil houden dat jij dé vrouw ter wereld bent die nooit een nr. 2 op het toilet doet, al helemaal niet ontlucht in zijn bijzijn en bovendien dagelijks met een muntfrisse adem, lieflijk haar en je eigen zwarte, perfect gekrulde wimpers (Maybelline wie..?) wakker wordt snap ik. We willen hem tenslotte niet meteen wegjagen met de brute waarheid; Vrouwen Doen Het Ook Hoor! All of it.

Maar wie heeft ooit verzonnen dat we met z’n allen twee (of meer!) dagen moeten doorbrengen in vertwijfeling of hij wel belt, of wij een berichtje zullen sturen of gewoon zullen bellen? Of gewoon niks doen? Híj moet maar laten weten dat hij geïnteresseerd is hoor! Toch? Hij mag vooral niet weten dat we op zoek zijn naar een relatie. Jezus Suus, straks denkt hij nog dat ik serieus op hem val. Het is maar een fling hoor, niks om drukte over te maken. Denk je dat hij het raar vindt als ik hem een facebook berichtje stuur? Of is dat too much?

Ik heb het ook eens geprobeerd hoor. Ik was 16 en op stap kwam ik een bloedmooie jongen tegen. Veel te mooi voor mij. En toch gebeurde het dat hij aan het einde van de avond vroeg of ik die donderdag weer zou komen? And I played it coy. “Eehmm, donderdag zei je? Oeeh, dat kan ik nog niet zeggen. Ik heb het erg druk met…huiswerk. Enzo”. Moi. Huiswerk? Seriously?! Het was de meest stressvolle week uit mijn leven tot dan toe. Ik moest een klasgenoot bijna chanteren om mee te gaan (moe? Hoezo MOE? Je gaat gewoon mee. Daarom.) en ik moest bijna overgeven uit angst dat hij mijn playing hard to get serieus had genomen. Straks komt hij niet! Nope. Cool zijn is definately niet mijn ding.

Je maakt mij niet wijs dat de verliefde man niet net zo graag bij zijn meisje wil zijn als zij bij hem. Dat hij niet zijn best moet doen om die domme grijns van zijn gezicht te poetsen als hij ontdekt dat haar lipgloss nog in zijn zak zit. Dat hij niet met een bonkend hart naar zijn telefoon grijpt als hij een whatsappje binnen krijgt. Uiteindelijk zijn we niet zó anders hoor. Vlees en bloed, een hart. En hormonen. Heel. Veel. Hormonen.

Dus ik heb een voorstel. For all you single lads and ladies. Stop ermee! Cut the crap, en ga ervoor. Bel dat meisje. Stuur hem een smsje. Wissel telefoonnummers uit!

En liefde. Heel veel liefde. Waar wacht je nou nog op?!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: