Wat zou je doen?

6 Aug

Wat zou je doen, als ik hier opeens weer voor je stond?
Wat zou je doen?
Als ik viel, hier voor je op de grond?
Wat zou je doen, als ik dat deed?
(Bløf)

Ja. Dat deed ik dus. Vallen, op de grond. Voor ZIJN neus. En niet alleen hij, nee dat zou te makkelijk zijn. Pal voor een zonet nog volle en nu leegstromende bioscoop in Vlissingen. Godzijdank had ie geen 20 zalen.
Zo’n meisje ben ik. Dat uitgebreid loopt te vertellen over haar brugklas crush, totat ik mijn vriendin ietwat nerveus achter me zie kijken…juist.

Ik was 13 en volop in mijn awkward fase waarin ik ‘gezegend’ was met heupen én benen én billen én borsten maar helaas nog niet met een vriendje. Mijn vriendin Lin was mee naar Zeeland, zij had daar allemaal nog geen last van. Met haar prachtige knalgele O’Neill bikini en nog gelijkmatige figuur. Had ik al verteld dat ze een enorme berg lang lichtblond haar heeft? We zaten met onze verrekijker het strand af te speuren. Nee, niet naar mooie boten. En daar waren ze. Allebei 16, stoer, bruin en in hun element in de branding met hun skimboards (ja, google maar…). Al snel hadden we contact gemaakt, ik zag hem wel zitten en Lin vond zijn vriend wel leuk. En mijn vakantieliefde voor dat jaar was geboren.

watzoujedoen Pas nou op…

Al snel kwamen we erachter dat ze naar de bioscoop gingen, naar Godzilla (ja, zó lang geleden al…). Daar moesten wij ook heen! Niet naar Godzilla natuurlijk, wij gingen naar een meidenfilm. Niet dat we er veel van meegekregen hebben, want het belangrijkste was; hoe zorgen we ervoor dat we ze tegenkomen terwijl zij bij een andere film in een andere zaal zitten?! Toen de film was afgelopen (maar ons gegiebel zeker niet) gingen we naar buiten. Ik keek achterom en daar was hij! Al lopend bleef ik naar hem kijken, hij had me gezien! En KLATS daar lag ik. Languit. Dwars over het fietspad. Met de slappe lach. In al mijn concentratie had ik een futiliteit als de stoeprand even gemist. Totdat mijn vader op neutrale toon opmerkte dat ik het fietspad blokkeerde. Wat totaal niet gênant is.

…En mijn vakantieliefde? Op een Loeki-achtige “asjemenou?!”- toon vroeg hij…”Is ze nou gevallen?!”

Deze actie bezorgde mij een levenslange parodie (“Zou je vállen, zou je schelden…”) en een stille proest op als ik het liedje van Bløf op de radio hoor. Die toen alleen nog maar in Zeeland bekend waren. Wij: “Bluf? Wat nou bluf? Hoezó bluf? Nee, ik ken geen bluf. Hou op”.

zoujevallen

Een paar jaar later liep ik met mijn flesje cola-light van de kantine terug het schoolgebouw in. Tenminste, dat dacht ik. De bevroren put op het schoolplein dacht daar anders over. In een slapstick-move waar Mr. Bean trots op zou zijn vlogen mijn benen onderuit, mijn cola in mijn gezicht en vervolgens over mijn hoofd, mijn armen gestrekt (zie je me al gaan?) en ikzelf languit op de grond. Gelukkig wist een populaire klasgenoot van mijn broer dat dát het juiste moment was om te vragen of ik inderdaad zijn zusje was, in plaats van mij van de grond te pellen (seriously?!). En Lin stond in de hal zich te bescheuren om mijn actie. Het leverde mij, na mijn fietspad-incident, de reputatie op om zomaar uit het zicht te verdwijnen.

En dan heb je nog die keer dat ik bij Omi wegfietste, de bocht vanaf haar tuinpad dus níet kon maken en de lavendel in close-up mocht bekijken. Topervaring.

Om nog maar te zwijgen over dat betonverhaal. Ik woonde net samen en deed supergezond-enzo lopend boodschappen. En terwijl ik daar liep dacht ik “goh, wat loop ik hier toch lekker!”, rechtte mijn schouders nog eens fijn en richtte mijn vrolijke blik de wereld in. Daardoor zag mijn vrolijke blik alleen het enorme stuk beton wat uit de stoep stak niet…en daar ging ik weer. Languit. Op straat. In het openbaar. In daglicht! Terwijl ik opstond keek ik om me heen, dit had niemand gezien toch? En toen ik doorliep zag ik de schaafwonden op mijn handpalmen die je normaal gesproken alleen bij kleuters aantreft.

De laatste jaren leek het wat beter te gaan. In de vier jaar dat ik wekelijks mag verschijnen bij mijn huidige job was ik nog nooit gekneusd gekomen. Tot een paar weken geleden. Toen tijdens de teamdag mijn rechtervoet de bódem van de ‘Kickfun’- paal (iets te veel kick, weinig fun…) een lesje leerde.  Wat vooral voor mij een harde les bleek.

Letterlijk.

Advertenties

9 Reacties to “Wat zou je doen?”

 1. Yvonne vlek 6 augustus 2013 bij 7:30 am #

  Lol , typisch Suus, helemaal waar

 2. lifebyhannnah 6 augustus 2013 bij 8:11 am #

  Haha wat schrijf je leuk zeg! Ik heb ook heel veel van zulke blunders mjeh

 3. saarenzo 6 augustus 2013 bij 5:48 pm #

  Hahaha, inderdaad heel leuk geschreven! En ook wel herkenbaar

  • typischsuus 6 augustus 2013 bij 6:12 pm #

   Thanks, dat hoor ik vaker, herkenbaar. Ook wel een van de redenen dat ik ben begonnen

 4. ongevera 6 augustus 2013 bij 6:03 pm #

  Hahah echt geweldig geschreven en herkenbaar 😉

  • typischsuus 6 augustus 2013 bij 6:11 pm #

   Bedankt! Kun je nagaan, ik hoef die dingen niet eens te verzinnen. Epic. Fail. 😉

   • ongevera 6 augustus 2013 bij 6:21 pm #

    Whaha 😀

 5. cleoterschuur 6 augustus 2013 bij 6:40 pm #

  Echt leuk artikel! Herken er echt veel van!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mijn naam is Jones | Typisch Suus - 1 november 2013

  […] Iets te veel van mij waar ik het niet wil en te weinig waar ik het wel wil? Check. Inclusief  klunzigheid en nerdyness. Om het plaatje compleet te maken  hebben we daar mijn falende inschattingsvermogen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: