Hoe zij het doet

4 Aug

Ik heb een vreemde fascinatie. Of misschien wel niet, is het gewoon het resultaat van een vreemdsoortige samenwerking tussen mijn liefde voor cosmetica én mijn neus-in-andermans-zaken-stekerij die ook wel psychologie wordt genoemd. 

Dat van mezelf vind ik maar saai, niks bijzonders. Gek hoe dat overal doorwerkt, dat anderen zoveel interessanter zijn dan jij. Maarja. Met het omgekeerde maak je vermoedelijk niet zoveel vrienden. Ik zal eerst wel wat over het mijne vertellen. Zo van, I show mine, you show me yours. Maar dan…I show mine…and I show some more. 

Ik ben bijvoorbeeld geen trouwe merkvaste gebruiker. ik heb het wel eens geprobeerd hoor, alles van één merk of zelfs van één lijn. Conclusie: ik kan het niet. Laat stáán maar één parfum. Hoe doen die vrouwen dat?! Het gaat me vervelen, ik krijg kriebels in mijn lijf en in mijn portemonnee en dan heb ik de pijn van het intoetsen van mijn pincode er wel voor over. Aan de andere kant lijkt het me juist zo leuk om een ‘lijfgeur’ (niet die van na het sporten…) te hebben. Dat iemand het ruikt en dan aan mij denkt. Of zit ik nou romantisch te doen…

Anyway, ik kan het gewoon niet. Niet met geuren, niet met bodyproducten, niet met doucheproducten en al helemaal niet met make up. Wat loop je wel niet voor prachtigs mis als je alleen maar naar jouw merk kijkt? Wat nu, als ik de mascara van mijn leven misloop omdat ik Dior straal voorbij loop?! 

Ik dwaal af. Waarschijnlijk omdat ik me toch een tikkeltje zorgen maak of mijn kleine hobby niet iets teveel “I show some more” is. 

De rituelen van andere vrouwen. Wat heeft zij in de douche staan, en waarom? (hoezó vier soorten shampoo?!) Hoe gebruikt ze wat, op een vaste dag in de week, of zomaar als ze eraan denkt? Hoe maken andere vrouwen hele tubes en potten met maskers op? Ik kan het niet (ook al niet!). En het fascineert me mateloos. Nog lekkerder vind ik het snuffelen door en aan iemands ‘parfum stash‘. Wat betekent deze geur voor Kris, is dit haar lievelingsgeur? Gebruikt ze deze overdag? Nee? Niet? Oh, deze is voor ’s avonds. Nou, ik zou hem lekker overdag gebruiken. Wat voor gevoel geeft deze geur haar? Voelt ze zich mooi en een beetje stout met deze geur, net zoals ik als ik hem draag? 

Is het dan de manier waarop de dingen die ik doe een uiting zijn van wie ik ben, waardoor ik zo geïnteresseerd ben in hoe een andere vrouw het doet? Voor mij is bijvoorbeeld mijn parfum een uiting van mijn mood. Er is een duidelijk onderscheid tussen winter- en zomergeuren (niet dat ik er niet genoeg heb voor het hele jaar…) en ik zal nooit een zoete geur opdoen in een zwoele nacht. En ook niet naar mijn werk trouwens. Een zoete geur staat voor mij voor…hoe zal ik ’t zeggen. Sex-appeal. Niet echt representatief. 

Maar waar ik écht gelukkig van word, is haar make up. Sommige vrouwen hebben een hele voorraad van dezelfde foundation. Waarom? Was ie in de aanbieding? Bang dat hij uit het assortiment raakt? En, zit het in een toilettasje (ik snap echt niet hoe je daar iets in kunt vinden, Jen…), zit het in bakjes of ligt het op een voor buitenstaanders ongeorganiseerde plek die volgens haar helemaal werkt? Waarom heeft ze 25 kleuren turquoise oogschaduw? Waar kóóp je die eigenlijk?! Gebruikt ze lippenstift of lipgloss? Wat?! Compact foundation?! THE HORROR

En ze ziet er altijd goed uit! Misschien toch maar eens proberen…

Overigens, voordat ik nergens meer binnengelaten word…ik vraag altijd toestemming. 

 

Advertenties

Eén reactie to “Hoe zij het doet”

  1. Jenneke 4 augustus 2013 bij 10:06 pm #

    Mijn make up zat in een toitettas zodat het mee naar jou kon en ligt thuis keurig op een voor eenieder ongeorganiseerde maar voor mij zeer logische plek……😍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: