Zeg ‘U’ tegen het Universum

31 Jul

Ongeveer een halfjaar geleden kwam ik in aanraking -zeg maar botsing- met het Universum. Was het niet waargebeurd, dan zou ik het niet geloven.

Soms heb ik het gevoel dat het universum iets wil zeggen. Nouja, zeggen…me eigenlijk luid en duidelijk toeschreeuwt en ik, doe alsof ik doof ben. Vandaag was zo’n dag.

Na vier dagen onder het juk van het Noro-virus (werkelijk…genieten) vond ik dat ik wel weer in staat was om te werken. En eerlijk en rechtschapen dat ik ben, tegen mijn moeder en man (universum hint 1…) die vonden dat ik nou eens ‘goed moest uitzieken’ in, ben ik gegaan. De gastouder had reeds laten weten dat ze liever niet had dat mijn dochter kwam, wegens besmettingsgevaar (universum hint 2). Mijn mooie dochter gereduceerd tot een hoog besmettelijke bacterie-container! Vanochtend was ik dus noodgedwongen thuis, mijn zoon was op de peuterspeelzaal. Ik had bedacht alvast mijn email te lezen om de verwachte onophoudelijke werkstroom van vanmiddag te beperken terwijl ze sliep. Waar dochter…heel anders over dacht en ik de ochtend doorbracht met een Dreinende Dreumes (universum hint 3…). En dat was dan nog voordat mijn laptop totáál crashte. Ja, echt.

Toen mijn moeder haar kwam ophalen (de verlossing!) stapte ik, doorzetter die ik ben, even mee in de auto zodat ik sneller bij de bushalte was, ik de eerst mogelijke bus zou halen en vlot op mijn werk zou komen. Blijkbaar verwachtte ik nog altijd te veel van vandaag want…bij de bushalte aangekomen trof ik in mijn portemonnee bonnetjes, papiertjes, armbandjes, cafe-muntjes en zegeltjes aan, maar geen OV-chipkaart. Potverdegrmbl! (Universum hint 4…)

Nog altijd beschik ik over een kennelijk kinderlijk vertrouwen in deze dag, wanneer ik me bedenk dat de anderhalve euro die ik eveneens in mijn portemonnee aantrof misschien wel genoeg zou zijn om naar het station te komen. Ooit kostte een kaartje toch 1,40? Toch..? De buschauffeur in kwestie zou ontegenzeglijk de slappe lach hebben gekregen, als hij niet zo humeurig was. Jee, niet iedereen staat ’s ochtends op om de boel op te lichten, ongelooflijke smoesjes (“OV-chipkaart vergeten…”) te vertellen en stampij te maken in de bus! In gedachten dijenkletsend meldde hij me dat een kaartje naar het station drie euro kostte. DRIE EURO?! Mijn dromen aan diggelen! En met het denkbeeldige schaamrood op mijn kaken (imagine, 4 dagen buikgriep doet niet veel voor je bloedsomloop) stapte ik weer uit de bus. Je zou denken dat ik na deze VIJFDE HINT het strijdtoneel zou verlaten.

Tegen die tijd had ik wel de indruk dat het universum een boodschap had en vroeg ik me af of het me nog verder dwars zou gaan liggen op mijn weg naar mijn werk. Stampend (want niet meer zo heel blij) ging ik terug naar huis, griste mijn OV-chipkaart van de gangkast (ja, daar lag hij), trok de deur weer dicht en stampte terug naar de bushalte, waar ik niet lang hoefde te wachten op de volgende bus.

So far, so good. Totdat ik op mijn werk aankwam, mijn bureau vol met papieren met grote letters en uitroeptekens aantrof (of ik dit even du moment wilde lezen, van commentaar voorzien en ohja, het wilde oplossen?) en in mijn postvak enkele offertes met het vriendelijke verzoek van mijn baas om deze te komen bespreken. Oh Lord, why? Nou, misschien omdat VIJF hints niet genoeg waren om te luisteren?! Aldus hint 6.

Een uur voor het einde van mijn werkdag trok ik de conclusie die mijn man en mijn moeder twee dagen geleden al trokken (hardleers, anyone?), namelijk dat het misschien toch een tikje ambitieus was om weer te gaan werken. Thuis stelde ik alweer heel wat voor, maar blijkbaar is mijn dappere poging om te gaan werken niet opgewassen tegen de krachten van het universum. Op dat moment kwam mijn baas binnenwandelen en sprak de legendarische woorden: “Je ziet er helemaal niet goed uit met die onnatuurlijke blosjes, je bent hartstikke ziek. Naar huis! Hup, de deur uit!”

Zo sprak hint 7 en zo sprak het Universum.

 

Keep Calm...

Keep Calm…

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Annelisa Schrijft

Een journalistieke lifeblogger

richellas-creations

make-up, nail polish and more!!

Misfitatious

Say what?

livemylifesolovely

Gelukkig, liefdevol en dansend door het leven

2j's on BLOG

Nederlands blog over persoonlijke dingen, beauty, fashion en meer..

%d bloggers liken dit: